Pelletkachel kopen Epe

Vergelijk installateurs pelletketels Epe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Epe kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website doorzoek je actuele gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8161

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Epe misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de BILD van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Epeverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €183,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Epe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Epe waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Epe

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende installatie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in epe

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen over uw woning. Onder andere het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Epe. Bekijk de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Epe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Epe?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €650 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LIBECCIO 100 (Dielle SRL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Filo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Epe. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8160, 8161, 8162, 8461.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente