Pelletkachel kopen Ens

Vergelijk installateurs pelletketels Ens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ens kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8307

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ens misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de LP up 9, Steel van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €155,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ens vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ens waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ens

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en kostenbesparende optie: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in ens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Ens. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ens?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is ligt tussen €850 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Donna Air 60 US (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aqua 14 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ens. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8307.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!