Pelletkachel kopen Schokland

Vergelijk installateurs pelletketels Schokland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schokland kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze tool doorzoek je toepasbare raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8319

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere factoren. Onder andere: soort huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8319
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schokland een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Extra stove ESP 13 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpolderconsumeert 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €155,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Schokland vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Schokland waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schokland

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en besparende mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in schokland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake het huis. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Schokland. Houd rekening met ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schokland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schokland?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €500 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Mirella Idro 10 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Hugo 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Schokland. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8319.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!