Pelletkachel kopen Creil

Vergelijk installateurs pelletketels Creil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Creil kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website tref je praktische raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8312

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8312
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Creil zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia van het merk InvictaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Creil vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Creil waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Creil

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en besparende keuze: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in creil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over je woning. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Creil. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Creil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Creil?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €650 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Marianne 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Scricciola new (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo All Style/ Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Creil. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8312.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!