Pelletkachel kopen Heerde

Vergelijk installateurs pelletketels Heerde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerde kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze vergelijker check je waardevolle info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8181

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8181
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerde iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Elena Canalizzata van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Heerdegebruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €181,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heerde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heerde waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heerde

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in heerde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen inzake de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Heerde. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heerde?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €500 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Paro (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heerde. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8180, 8181.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente