Pelletkachel kopen Bant

Vergelijk installateurs pelletketels Bant

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bant kopen opent nieuwe deuren om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina ontdek jij omvangrijke details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8314

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei onderdelen. We spreken over: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8314
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bant geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Glenda Wifi van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom en 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Bant vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bant waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bant

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in bant


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Bant. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bant


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Bant?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €700 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Lily 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sophie 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bant. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8314.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!