Pelletkachel kopen Emmeloord

Vergelijk installateurs pelletketels Emmeloord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Emmeloord kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool tref je praktische adviezen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 8301

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere factoren. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8301
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Emmeloord zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire Bella idro 17 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom plus nog eens 2900 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €155,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Emmeloord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Emmeloord waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Emmeloord

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in emmeloord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen over de woning. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Emmeloord. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Emmeloord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Emmeloord?

Er zijn op dit moment allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €400 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Roberta Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 12 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 14,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Emmeloord. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8300, 8301, 8302, 8303, 8304, 8305.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!