Pelletkachel kopen Kraggenburg

Vergelijk installateurs pelletketels Kraggenburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kraggenburg kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website lees jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8317

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kraggenburg misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Aqua 25 Turbo All Style / Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom en nog eens 2900 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kraggenburg vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kraggenburg waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kraggenburg

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in kraggenburg

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een geschikte installateur in Kraggenburg. Vraag naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kraggenburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kraggenburg?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €450 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Maida Idro 18 (Royal / Palazzetti), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Violetta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 22 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kraggenburg. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8317.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!