Pelletkachel kopen Espel

Vergelijk installateurs pelletketels Espel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Espel kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze pagina tref je actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8311

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8311
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Espel zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de P185 TH 13,2 kW – type SP181-01 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpoldergebruikt 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €155,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Espel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Espel waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Espel

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in espel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen m.b.t. de woning. Belangrijk zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een geschikte installateur in Espel. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Espel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Espel?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Marianne 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosella 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Aqua 18 -All Style (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Espel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8311.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!