Pelletkachel kopen Tollebeek

Vergelijk installateurs pelletketels Tollebeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tollebeek kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website bekijk jij waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8309

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tollebeek zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de LP up 9, Drum van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Noordoostpolderverbruikt 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €155,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tollebeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Tollebeek waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Tollebeek

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in tollebeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je relevante vragen over je huis. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Tollebeek. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tollebeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tollebeek?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €850 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Donna Air 80 US (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosella 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 21,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tollebeek. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8309.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!