Pelletkachel kopen Rozendaal

Vergelijk installateurs pelletketels Rozendaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rozendaal kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl vind je praktische adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6961

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M32500 M3
Stroomverbruik kWh3990 kWh
Gemiddelde energierekening€255,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rozendaal wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Pelle van het merk DuroflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Rozendaalgebruikt 3990 kWh stroom en nog eens 3990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €255,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rozendaal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Rozendaal waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rozendaal

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in rozendaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van de woning. Bijvoorbeeld het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies voor een geschikte installateur in Rozendaal. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rozendaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rozendaal?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €400 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Easy M.1B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Iris Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rozendaal. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6891, 6961.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!