Pelletkachel kopen Kilder

Vergelijk installateurs pelletketels Kilder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kilder kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze website check je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7035

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kilder zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Rocca van het merk EuroAlpiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kilder vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kilder waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kilder

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in kilder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Kilder. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kilder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kilder?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Adler Firecube L (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • JUPITER (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Clips 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Kilder. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7035.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!