Pelletkachel kopen Stokkum

Vergelijk installateurs pelletketels Stokkum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stokkum kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website check je actuele gegevens die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7039

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verschillende onderdelen. We spreken over: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stokkum wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Meissa 18 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €173,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Stokkum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Stokkum waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stokkum

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem is toepasbaar voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in stokkum

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen inzake het huis. Relevant zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Stokkum. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stokkum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Stokkum?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €450 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Levana Aqua 8 kW (Olsberg GmbH), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • TOPAZ M (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Kalista 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Stokkum. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7039.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!