Pelletkachel kopen s-Heerenberg

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heerenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heerenberg kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij handige toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7041

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. We spreken over: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heerenberg zeer interessant. Een voorbeeld is de Pellkamin 10 van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel s-Heerenberg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in s-Heerenberg waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heerenberg

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in s-heerenberg

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een goede installateur in s-Heerenberg. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heerenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in s-Heerenberg?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen €850 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Carus (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • TOPAZ L (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Klea 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in s-Heerenberg. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7040, 7041.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!