Pelletkachel kopen Azewijn

Vergelijk installateurs pelletketels Azewijn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Azewijn kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze pagina ontdek jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 7045

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Azewijn wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Ecofire Noah 12 Idro van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Montferlandverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Azewijn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Azewijn waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Azewijn

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in azewijn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen inzake het woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies een uitstekende installateur in Azewijn. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Azewijn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Azewijn?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €500 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Carus Aqua (Oranier), vermogen 11 [KW], €1400 subsidie.
 • B6 / EUGENIA B6 (L’Artistico), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Layer 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Azewijn. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7045.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!