Pelletkachel kopen Brummen

Vergelijk installateurs pelletketels Brummen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brummen kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool lees jij samengestelde gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 6971

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brummen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Vittorio van het merk EllediOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Brummengebruikt 2980 kWh stroom plus 2980 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Brummen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Brummen waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Brummen

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in brummen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen een aantal vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Brummen. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brummen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Brummen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat honderden pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €500 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Como (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Brummen. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6970, 6971.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente