Pelletkachel kopen Zeddam

Vergelijk installateurs pelletketels Zeddam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeddam kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool check jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 7038

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse facetten. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeddam zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Jessica 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandconsumeert 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €173,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zeddam vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Zeddam waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zeddam

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in zeddam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot uw woning. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Zeddam. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeddam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zeddam?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €450 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Levana 8 kW (Olsberg GmbH), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • TOPAZ S (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Double 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zeddam. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7038.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!