Pelletkachel kopen Vethuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Vethuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vethuizen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina ontdek je actuele toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7046

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vethuizen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Olea LP6 van het merk InvictaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vethuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vethuizen waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vethuizen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en kostenbesparende mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in vethuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen over je woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een erkende installateur in Vethuizen. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vethuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Vethuizen?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €450 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Oostende 7 (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • PLUS B9 / ELLETRA PLUS 9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Rolling 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vethuizen. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7046.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!