Pelletkachel kopen Didam

Vergelijk installateurs pelletketels Didam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Didam kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker check jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6941

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Onder andere: jouw type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Didam zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Twin van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Montferlandverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €173,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Didam vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Didam waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Didam

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €400 per model.

pelletkachel installateurs in didam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen ten aanzien van je huis. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een goede installateur in Didam. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Didam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Didam?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €550 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Zephyr (Nebiolo), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rea 100 (Klover), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Arte Acciaio 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Didam. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6940, 6941, 6942.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!