Pelletkachel kopen Braamt

Vergelijk installateurs pelletketels Braamt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Braamt kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 7047

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Braamt zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de HRV 140 Touch van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Montferlandconsumeert 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €173,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Braamt vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Braamt waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Braamt

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige optie: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in braamt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een erkende installateur in Braamt. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Braamt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Braamt?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €400 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • AC70 / A70 6 kW (Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • PLUS B9 / ELISABETTA PLUS B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Thor 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Braamt. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7047.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!