Pelletkachel kopen Wijnbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Wijnbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijnbergen kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze website tref je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 7048

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijnbergen zeer interessant. Denk aan de AC70 / A70 6 kW van het merk PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandverbruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €173,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wijnbergen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wijnbergen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijnbergen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige optie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in wijnbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen aangaande je huis. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Wijnbergen. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijnbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wijnbergen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €650 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • AC70 / A70 7 kW (Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • B9S / ELISA B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Alysa 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Wijnbergen. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7048.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!