Pelletkachel kopen Loerbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Loerbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loerbeek kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl tref jij handige informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 7036

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7036
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loerbeek een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de COMFORT van het merk SELECTAMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Loerbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Loerbeek waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Loerbeek

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in loerbeek

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen inzake uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Loerbeek. Kijk naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Loerbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Loerbeek?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €700 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Adler Amelie 10 (Olimpia-Splendid S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • PLUTO (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Cover 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Loerbeek. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7036.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!