Pelletkachel kopen Lengel

Vergelijk installateurs pelletketels Lengel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lengel kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl vind je omvangrijke info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7044

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lengel geen gek idee. Een voorbeeld is de Lotus Hydro van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandverbruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lengel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Lengel waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lengel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per model.

pelletkachel installateurs in lengel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Lengel. Vraag om referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lengel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Lengel?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Zephyr (Oranier), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SATURN (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Klizia 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lengel. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7044.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!