Pelletkachel kopen Ohé en Laak

Vergelijk installateurs pelletketels Ohé en Laak

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ohé en Laak kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze tool ontdek jij actuele informatie die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6109

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ohé en Laak geen gek idee. Denk aan de Artemide van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasgouwverbruikt 3380 kWh stroom plus nog eens 3380 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ohé en Laak vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Ohé en Laak waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ohé en Laak

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per model.

pelletkachel installateurs in ohe-en-laak


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. je woning. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een goed bekendstaande installateur in Ohé en Laak. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ohé en Laak


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ohé en Laak?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat toepasbaar is varieert tussen €550 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Klin Comfort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • MICRON (ITC), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • GINEVRA (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ohé en Laak. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6109.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!