Pelletkachel kopen Stevensweert

Vergelijk installateurs pelletketels Stevensweert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stevensweert kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker doorzoek je samengestelde informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6107

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stevensweert zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dea eco 8 van het merk KloverOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasgouwgebruikt 3380 kWh stroom plus 3380 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Stevensweert vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Stevensweert waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in februari 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stevensweert

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in stevensweert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. je woning. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Stevensweert. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Stevensweert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Stevensweert?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €950 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • AIKE AIR OYSTER / EGO 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • DIDA (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CANAZEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Stevensweert. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6107.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!