Pelletkachel kopen Heel

Vergelijk installateurs pelletketels Heel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heel kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze vergelijker tref je praktische info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 6097

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heel zeker een goede optie. Dat kan zijn de Hermetic 10 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasgouwgebruikt 3380 kWh stroom plus nog eens 3380 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Heel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heel waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heel

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Heel. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heel?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €650 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • MCZ TUBE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Simpli2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Dedalo Hydro 12 (Green Puros), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heel. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6097.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!