Pelletkachel kopen Linne

Vergelijk installateurs pelletketels Linne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Linne kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check je omvangrijke info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 6067

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Linne wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Zephyr van het merk OranierOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasgouwconsumeert 3380 kWh stroom plus 3380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €192,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Linne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Linne waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Linne

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in linne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een professionele installateur in Linne. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Linne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Linne?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €950 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Star Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Arenga LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • PRETTY AIRTIGHT (Freepoint), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Linne. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6067.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!