Pelletkachel kopen Maasbracht

Vergelijk installateurs pelletketels Maasbracht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maasbracht kopen stelt jou in staat om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze website bekijk jij omvangrijke raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6051

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maasbracht zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Palma rusticque 8 van het merk DZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Maasgouwverbruikt 3380 kWh stroom plus nog eens 3380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Maasbracht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Maasbracht waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Maasbracht

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieubewuste en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in maasbracht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen die gaan over je huis. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een goede installateur in Maasbracht. Kijk naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maasbracht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Maasbracht?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €550 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Gio (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Scan-Line Greenfire 100 (Heta), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • VEGA (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Maasbracht. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6050, 6051.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!