Pelletkachel kopen Weert

Vergelijk installateurs pelletketels Weert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weert kopen is bij uitstek geschikt om huizen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze pagina vind je praktische gegevens die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 6001

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van allerlei aspecten. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6001
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weert misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Darma D10 van het merk Mondena ItaliaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Weertgebruikt 3080 kWh stroom plus 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Weert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Weert waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Weert

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in weert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen omtrent uw huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en selecteer een geschikte installateur in Weert. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Weert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Weert?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €950 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Nara Plus (EdilKamin), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 grijs/zwart IDRO32-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Tondo (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Weert. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente