Pelletkachel kopen Thorn

Vergelijk installateurs pelletketels Thorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Thorn kopen stelt jou in staat om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website lees jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 6017

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse variabelen. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Thorn iets om te overwegen. Denk aan de Oto van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Maasgouwgebruikt 3380 kWh stroom plus 3380 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Thorn vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Thorn waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Thorn

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in thorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen relevante vragen omtrent je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Thorn. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Thorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Thorn?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Tromvik 6 (Livin’ flame), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 2.17 HOME 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Thorn. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6017.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!