Pelletkachel kopen Beegden

Vergelijk installateurs pelletketels Beegden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beegden kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze pagina bekijk je omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6099

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene onderdelen. We spreken over: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beegden wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Nicolas 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Maasgouwgebruikt 3380 kWh stroom plus 3380 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Beegden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beegden waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beegden

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in beegden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen aangaande uw huis. Onder andere het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een geschikte installateur in Beegden. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beegden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Beegden?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • MCZ BOXTHERM 70 (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Layma Idro 22 (Italiana Camini), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Dedalo Hydro 15 (Green Puros), vermogen 13,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Beegden. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6099.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!