Pelletkachel kopen Wessem

Vergelijk installateurs pelletketels Wessem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wessem kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref jij veelzijdige info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 6019

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wessem geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de VISUAL LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Maasgouwgebruikt 3380 kWh stroom en stookt 3380 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wessem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wessem waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wessem

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in wessem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en maak een keuze voor een geschikte installateur in Wessem. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wessem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wessem?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €450 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Solea Caraibi (Magikal srl), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • HSP 2.17 Pemium 713.07 (Haas & Sohn), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Icon 7.0 – B6S (Fontana SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wessem. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6019.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!