Pelletkachel kopen Krimpenerwaard

Vergelijk installateurs pelletketels Krimpenerwaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krimpenerwaard kopen is bij uitstek geschikt om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool vind jij handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 2855

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Krimpenerwaard wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Eco air 10 van het merk DZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Krimpenerwaardverbruikt 3000 kWh stroom en stookt 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Krimpenerwaard vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Krimpenerwaard waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Krimpenerwaard

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Dit model kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in krimpenerwaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over uw woonobject. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een geschikte installateur in Krimpenerwaard. Let op reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Krimpenerwaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Krimpenerwaard?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €450 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Melinda Idro (Extraflame), vermogen 14,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • OSSIDIANA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Krimpenerwaard. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2855.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente