Pelletkachel kopen Schoonhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Schoonhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoonhoven kopen opent nieuwe deuren om de woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website check jij praktische gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2871

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoonhoven iets om te overwegen. Denk aan de Rose van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en stookt 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schoonhoven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Schoonhoven waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoonhoven

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope beslissing: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schoonhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. uw woning. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een geschikte installateur in Schoonhoven. Kijk naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoonhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Schoonhoven?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €800 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Cherie UP (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Schoonhoven. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2870, 2871, 2872.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!