Pelletkachel kopen Waddinxveen

Vergelijk installateurs pelletketels Waddinxveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waddinxveen kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij uitgebreide informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 2741

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke variabelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waddinxveen geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Murano Mirror D12 van het merk Mondena ItaliaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Waddinxveenverbruikt 3080 kWh stroom plus nog eens 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €147,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Waddinxveen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Waddinxveen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Waddinxveen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in waddinxveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen inzake het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een betrouwbare installateur in Waddinxveen. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waddinxveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Waddinxveen?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €900 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • FENICE 70 SLIM (Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Carmen (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • SQUARE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Waddinxveen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2740, 2741, 2742, 2743.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!