Pelletkachel kopen Stolwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Stolwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stolwijk kopen stelt je in de gelegenheid om huizen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 2821

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stolwijk zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de WOC 75 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stolwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Stolwijk waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stolwijk

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in stolwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen inzake het huis. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het design en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Stolwijk. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stolwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Stolwijk?

In de huidige situatie zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is wisselt tussen €500 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Story (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LX up 9 Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Stolwijk. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2820, 2821.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!