Pelletkachel kopen Gouda

Vergelijk installateurs pelletketels Gouda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gouda kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website bekijk jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 2801

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2801
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gouda zeer interessant. Een voorbeeld is de Norma RR6-RU van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Goudaverbruikt 2570 kWh stroom en 2570 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €130,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Gouda vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Gouda waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gouda

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope optie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in gouda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van de woning. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Gouda. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gouda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Gouda?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €400 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO GIOVE (Ferroli), vermogen 22,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gouda. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!