Pelletkachel kopen Krimpen aan de Lek

Vergelijk installateurs pelletketels Krimpen aan de Lek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Krimpen aan de Lek kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze tool lees jij accurate adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 2931

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei aspecten. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Krimpen aan de Lek geen gek idee. Denk aan de Biolady van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom plus 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Krimpen aan de Lek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Krimpen aan de Lek waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Krimpen aan de Lek

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en besparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in krimpen-aan-de-lek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Krimpen aan de Lek. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Krimpen aan de Lek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Krimpen aan de Lek?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Lille 5 (EdilKamin), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Krimpen aan de Lek. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2930, 2931.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!