Pelletkachel kopen Berkenwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Berkenwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berkenwoude kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees jij waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 2825

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere aspecten. Onder andere: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Berkenwoude een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Rittium 3P van het merk Tim SistemEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Krimpenerwaardverbruikt 3000 kWh stroom en stookt 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Berkenwoude vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Berkenwoude waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Berkenwoude

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €900 per kachel.

pelletkachel installateurs in berkenwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen over het huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een erkende installateur in Berkenwoude. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berkenwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Berkenwoude?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Tiny (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Cru-Z LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 28 (densan), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Berkenwoude. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2825.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!