Pelletkachel kopen Lekkerkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Lekkerkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lekkerkerk kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl lees jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 2941

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lekkerkerk iets om te overwegen. Denk aan de LINEA COMFORT AIR van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lekkerkerk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lekkerkerk waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lekkerkerk

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lekkerkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over het huis. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Lekkerkerk. Vraag naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lekkerkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lekkerkerk?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €450 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aris UP Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Rafale LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Lekkerkerk. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2940, 2941.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!