Pelletkachel kopen Ammerstol

Vergelijk installateurs pelletketels Ammerstol

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ammerstol kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze website lees je actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 2865

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2865
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ammerstol zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Marcus 16,5 kW van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en stookt 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ammerstol vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Ammerstol waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ammerstol

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ammerstol


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over het woonobject. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Ammerstol. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ammerstol


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ammerstol?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen €600 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Nara Plus (EdilKamin), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ammerstol. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2865.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!