Pelletkachel kopen Ouderkerk aan den IJssel

Vergelijk installateurs pelletketels Ouderkerk aan den IJssel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouderkerk aan den IJssel kopen biedt jou de kans om uw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 2935

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouderkerk aan den IJssel een uitstekende optie. Dat kan zijn de Aromy Plus van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ouderkerk aan den IJssel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ouderkerk aan den IJssel waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ouderkerk-aan-den-ijssel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen aangaande uw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Ouderkerk aan den IJssel. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouderkerk aan den IJssel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ouderkerk aan den IJssel?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €550 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Lille 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pad LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ouderkerk aan den IJssel. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2935.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!