Pelletkachel kopen Haastrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Haastrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haastrecht kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website check jij omvangrijke info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 2850

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan specifieke facetten. Onder andere: type huis, de wensen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haastrecht iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Cupido van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Krimpenerwaardgebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Haastrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Haastrecht waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haastrecht

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in haastrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen over je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een geschikte installateur in Haastrecht. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haastrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haastrecht?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €800 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vintage (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Drum LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Haastrecht. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2808, 2850, 2851.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!