Pelletkachel kopen Gouderak

Vergelijk installateurs pelletketels Gouderak

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gouderak kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze pagina lees jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 2831

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Je kunt denken aan: type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gouderak misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de MUSA AIR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Krimpenerwaardconsumeert 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Gouderak vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Gouderak waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van februari 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gouderak

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige installatie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in gouderak


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. het woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een goede installateur in Gouderak. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gouderak


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gouderak?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €900 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Twin (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Dia-Mond LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 32 (densan), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gouderak. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2830, 2831.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!