Pelletkachel kopen Zoetermeer

Vergelijk installateurs pelletketels Zoetermeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoetermeer kopen stelt jou in staat om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je handige adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 2700

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke variabelen. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2700
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoetermeer iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Venexia 21 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zoetermeerverbruikt 2950 kWh stroom en stookt 2950 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €131,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zoetermeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zoetermeer waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zoetermeer

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende optie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zoetermeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen inzake het huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Zoetermeer. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zoetermeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zoetermeer?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €650 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • BETTER CRONO HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • PRETTY AIRTIGHT (Freepoint), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zoetermeer. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!