Pelletkachel kopen Bergambacht

Vergelijk installateurs pelletketels Bergambacht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergambacht kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 2861

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergambacht misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de LP up 9, Monde van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Krimpenerwaardverbruikt 3000 kWh stroom en nog eens 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €157,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bergambacht vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Bergambacht waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bergambacht

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en besparende optie: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in bergambacht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u diverse vragen omtrent het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een uitstekende installateur in Bergambacht. Kijk naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bergambacht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bergambacht?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €650 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Nara (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bergambacht. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2860, 2861.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!