Pelletkachel kopen Vlist

Vergelijk installateurs pelletketels Vlist

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlist kopen maakt het mogelijk om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 2855

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlist een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Rittium 7 6kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Krimpenerwaardverbruikt 3000 kWh stroom plus nog eens 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vlist vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vlist waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vlist

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige installatie: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in vlist


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel experts zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen over het huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Vlist. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vlist


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vlist?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €600 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Brio (EdilKamin), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dual LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Vlist. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2855.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!