Pelletkachel kopen Lansingerland

Vergelijk installateurs pelletketels Lansingerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lansingerland kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool bekijk jij accurate gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 2665

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lansingerland misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de HP24 Standaard van het merk SchengerOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Lansingerlandgebruikt 3380 kWh stroom en nog eens 3380 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lansingerland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lansingerland waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lansingerland

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in lansingerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als de kleur en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een goede installateur in Lansingerland. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lansingerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lansingerland?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €450 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Iside Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • LUNA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Lansingerland. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2661, 2665.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente