Pelletkachel kopen Zuidplas

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidplas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidplas kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina check je samengestelde aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 2761

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidplas geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Karyn 9 van het merk Royal / PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zuidplasgebruikt 3240 kWh stroom en 3240 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €152,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zuidplas vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer mensen denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zuidplas waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidplas

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende installatie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zuidplas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen aangaande uw huis. Relevant zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een uitstekende installateur in Zuidplas. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidplas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zuidplas?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen de €550 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 (Ecofire), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Alessia6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • P 10 Air (Senko), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidplas. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2760, 2761, 9354.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente