Pelletkachel kopen Kaag en Braassem

Vergelijk installateurs pelletketels Kaag en Braassem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kaag en Braassem kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek je accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 2481

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kaag en Braassem een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de MIKA EVO van het merk FreepointNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kaag en Braassemconsumeert 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kaag en Braassem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Kaag en Braassem waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kaag en Braassem

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in kaag-en-braassem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen over je woning. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Kaag en Braassem. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kaag en Braassem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kaag en Braassem?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg serieus. Het bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €550 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • COMFORT P85 (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • T18 (Ferroli), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kaag en Braassem. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2480, 2481.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente